10176019_10201077348816422_3847463881059384763_n

HER KAN DU SE EN STEMNINGSVIDEO FRA VORES REJSER TIL CUBA:

https://www.youtube.com/watch?v=v8m2GvsWv40&feature=youtu.be

Berit Holbek Jensen skriver:

“Lige i hjertet. Sådan var det at opleve Cuba med Ketti.

Hun havde klædt os på hjemmefra med lange huskelister og tips, og hun havde advaret os: Det ville blive en tur, hvor vi skulle åbne op. Give af os selv. Tage imod.

Og det gjorde vi. Lige fra det første generte møde på et hustag i Havana til de sidste, intense salsatrin to uger senere. Over danseklubber, amerikanerbiler, piña colada på stranden i Trinidad, hesteture og masser af helstegt pattegris. Og rom selvfølgelig – i selskab med de skønneste, varmeste og venligste cubanere, der ikke alene ophøjede os til konger og dronninger af dansegulvet, men også viste os, hvor værdigt man kan bære en tilværelse, der er så meget vanskeligere end vores. Og hvor glade og blomstrende mennesker kan være, når de ikke kues af protestantisk skam eller syge vestlige kropsidealer.

”Relax,” lød det, “enjoy your body”, ”be sexy” – og i takt med at skuldrene røg ned, hofterne gik i svingninger, og smilebåndene begyndte at leve deres eget liv, var der noget, der smeltede indeni – præcis som Ketti havde sagt.

Fra da af var der ikke andet at gøre end at lade sig føre med, og det kunne vi også nemt, for Ketti sørgede for, at vi stort set ikke behøvede at tænke en eneste praktisk tanke. Eller for den sags skyld bære en kuffert! Standarden var i top, og jeg tager stråhatten af for Kettis styrke, overblik og professionalisme.

Men allerstørst var det at se hendes dybe kærlighed til – og respekt for – det cubanske folk. Og omvendt. Jeg føler mig utroligt heldig over at have været inviteret ind i netop dét hjerterum og at have mødt Cuba på Kettis måde. Så bliver det ikke bedre.”

Hans V. Jensen skriver:

Det med reklame overskrifter skal man altid være varsom med, men her er der hold i det og meget mere til.
Efter at have være med Ketti på Cuba, må jeg bare konstatere at jeg har haft en hel fantastisk og unik oplevelse, at være sammen med cubanere i et omfang jeg ikke troede muligt på en grupperejse. Et slag på tasken vil jeg tro at jeg har mødt ca. 50 cubanere som jeg/vi har danset med, grinet og festet med, være fulde og sjove med på den fede måde. Kettis adgang til Cuba og cubanerne er så ægte og hudløs at man kun kan overgive sig og hengive sig til samværet. Samtidig opløser hun illusionen om at vi alle er lige i alle forhold, cubanernes vilkår ser trods åbenhed, livsglæde og et stort kulturelt overskud noget anderledes ud en vores danske demokratiske og materielle flødehorn. Ketti sikre at vi bevarer respekten for hinanden og kan mødes som ligeværdige. Pauserne må du selv tage når livnydelsen flyder over. Meget mere kan næsten ikke forlanges af en 14 dages tur.

Malene Bendtsen skriver:

Jeg er simpelthen nødt til at slå et slag for Ketti Bueno Ferrer‘s rejser til Cuba!

Aldrig har jeg oplevet noget så intenst. Som menneske stod jeg gang på gang i overvældende situationer – som regel på den fede måde – og ind imellem også på den udfordrende måde, når det cubanske folks livsbetingelser stod synligt frem i konkrete sammenhænge. Med alt det livsbekræftende og alt det tragiske. Med ultimativ skønhed og storslået forfald hånd i hånd. Jeg kan love dig, at du ikke er helt den samme, når du kommer hjem. Ingen kan læse sig til, lytte sig til eller filosofere sig til at opleve dette på og i kroppen. Det er det autentiske Cuba for fuld udblæsning!
Jeg har svært ved at forestille mig, at du ikke allerede er for sent på den til påskerejsen, men så har du jo så god tid til at tage et salsahold eller to inden oktober, hvor chancen forhåbentlig byder sig igen!

Marian skriver:

Livsglæden! Det var mit svar, da en bekendt spurgte, hvad det bedste ved Cuba havde været. Cuba-rejsen var en gave til mig selv efter en bogudgivelse, som havde været en hård proces. Jeg ville have det sjovt, blive bedre til salsa, opleve et land, jeg længe havde drømt om at besøge, plus nyde en pause fra mit daglige liv i Danmark.

Det blev 2 uger uden internet og Facebook – jeg savnede det ikke et sekund, fordi opholdet var så intenst. Og meget anderledes: Den brændende sol, kække komplimenter og åbenlyse blikke fra mænd, små pizzaer til ingen penge fra gadekøkkenet, glimt af kommunismens frihedsovergreb på befolkningen, cubanere der elsker deres kroppe, en dunst af diesel (Havana) og kulørte amerikaner-biler, kvinder der tigger om penge til deres børn, rom i rigelige mængder plus salsadans til live-band under månens skær. For ikke at tale om ømme dansefødder (både under og ovenpå!).

Når du drager til Cuba med Ketti, får du en rejseleder, der kender landet og sjælen rigtig godt, taler sproget samt sikrer, at de penge, du lægger til danseundervisning og de forskellige ture, går direkte til de involverede cubanere, som du møder på tæt hold.

Livsglæde, varme og umiddelbarhed – det er de 3 ord, der for mig bedst beskriver hjertet af Cuba og min oplevelse i salsaland. Om jeg skal af sted til Cuba igen på et tidspunkt? Claro! Der er ikke mange steder i verden, hvor det føles helt naturligt at tage en hurtig svingom på gaden en sen aftenstund. Under åben himmel …

Theresa skriver:

Totalt orden i kaosset frem for total kaos i ordenen.

Jeg er blevet spurgt af mangt og mange hvordan min tur til Cuba med Ketti har været. Mit første, og meget promte svar er altid ”Det var en fantastisk tur”, akkombineret af et smil fra et øre til øre det andet. De fleste beder så på den ene eller anden måde om et uddybende svar, og her kommer jeg altså lidt til kort. For det er ufatteligt svært at forklare hvordan og hvor meget den tur berørte mig. Og sådan er det mit indtryk, at alle os der var med, har det. Ketti siger selv at hun er fra teater verdenen og at hun lever for at skabe momentet, så på en måde virker det passende at sammenligne turen med et impro teater stykke. Du ved hvad der skal ske, og for det meste også hvor det skal ske, men alt der imellem nu og til det er sket er en ukendt, som Ketti på et passende tidspunkt, hiver op af hatten og overrasker verdenen med.

Det jeg kan sige er: Hvis man vil have en rejse med pæne hoteller, regelmæssige måltider og tidsplaner der altid holder, så skal man ikke tage til Cuba med Ketti. Og alligevel nåede vi det hele og lidt til. Hvis du har brug for at blive holdt i hånden og fulgt på toilettet så er det ikke turen til Cuba med Ketti man skal med på, og alligevel var man aldrig i tvivl om at hun 24-7 alle 14 dage var der for os, hvis vi havde brug for det. Hvis du er tilfreds med at opleve det Cuba som det officielle Cuba gerne vil have dig til at se, så er det på ingen måde denne tur du skal med på. Hvis du derimod tør åbne dig op og modtage, tør kradse lidt i overflade, tør give 110 % af dig selv og lidt til, så du muligheden for at få dig dit livs salsa. For det var en fantastisk tur. En tur jeg kommer til at huske resten af mit liv. Og måske endda en tur der har ændret min måde at opfatte verden på, og muligvis endda ændret min måde at opfatte mig selv på. Turen til Cuba med Ketti er absolut en jeg vil anbefale til alle der tør.

Og så kan jeg jo lige som et Post scriptum tilføje at jeg aldrig i mit liv, og jeg har ellers rejst en del, har været på en ferie hvor så mange forskellige transportmidler var involveret, og så siger jeg ikke et ord mere.

Bo skriver:

At rejse til Cuba er i sig selv en oplevelse. At rejse til Cuba med Ketti og Salsa Vida, er en enestående oplevelse, hvor man med kærlig hånd præsenteres for Cubas kultur, særpræg, og paradokser, og hvor man ikke keder sig et øjeblik!

Vi var i april 2014 14 dage afsted på “Jomfrurejsen” i Salsa Vidas seneste tilbud på rejsefronten, en kombineret tur, hvor både Havanas og Trinidads herligheder er inkluderet i oplevelsen, begge steder med indbygget salsaundervisning, workshops, aftendans på Torvet i Trinidad, udflugter såvel på hesteryg som i hestevogn, hyggelige grill-arrangementer, og indkvartering i de små private pensioner, som er Cubas implementering af “bed and Breakfast”, hvor man virkelig har mulighed for at opleve Cuba på tæt hold.

Godt hjulpet af Ketti’s vilje til at få ting til at ske, assisteret af Kettis assistent og altmuligmand Yankiel fra Cuba, lykkes det gang på gang Ketti at få lavet nogle spændende arrangementer, fester, indkvartering, transport, hestevogne, spidstegte pattegrise, rigeligt med drikkevarer, og i det hele taget den ene oplevelse efter den anden. Samtidig er der på den senere etape af turen også mulighed for på egen hånd at opleve Havana’s liv, samtidig med at der er mulighed for private dansetimer med de dygtige Cubanske dansere.

Cuba er Cuba, Ketti er Ketti, kombinationen er fantastisk 🙂

Berit skriver:

“En anderledes rejse

Med Salsa Vida i Cuba oplevede jeg en anderledes rejse med uventede oplevelser, varme og et skønt møde med de cubanske dansere. Omdrejningspunktet var dans. Vi gjorde alle, såvel de  meget tålmodige cubanske danselærere og os danskere, vores bedste for at lære af hinanden, danse sammen og hygge os.  Sikke de dog kan bevæge sig, de cubanereJ

Der var dans og fest og glæde i 14 dage. Det er balsam for sjælen og giver styrke langt ud over opholdet på Cuba.

Et ophold fuldt af uventede oplevelser, skønne ”roomies” i flotte huse og mange nye og gode forbindelser. Der blev også flyttet et par grænser på hesteryggen.

Intet måltid uden dans, ingen aftenture uden musik og masser af grin, men også alvor. Mødet med Cuba og cubanerne var skønt, men også alvorsfyldt. Konfrontationen med mennesker, som ikke har basale frihedsrettigheder i tale og handling, var meget tankevækkende.

Stor tak til SalsaVida, Ketti og Yankiel for en fantastisk tur!”

Niels skriver:

“Salsa Vida – Livets sovs

Det er den helt korte udgave af, hvad jeg synes den fantastiske tur til Cuba med Ketti var og er for mig.

Den lidt længere version er, at Cuba-rejsen præcist indeholdt, det jeg på forhånd forventede: Dans, oplevelser og festlige stunder – alt sammen i godt selskab med nogle af de skønne mennesker, der er i dette Salsa Vida univers. Faktisk havde jeg igennem længere tid tænkt, at jeg godt kunne tænke mig at opleve Cuba, inden der – måske – kommer store forandringer og da Ketti’s Cuba rejse kom frem, var jeg ikke i tvivl om, at det var hende, jeg skulle opleve Cuba med for at komme tættere på Cuba og cubanerne, end det ville være muligt med en almindelig rejse til Cuba.

Skulle nogle af jer, som ved at struktur ikke er Ketti’s spidskompetence, være bekymrede for om Ketti nu også kan arrangere og gennemføre en rejse med 20 – 30 festlige salsavida’er på tilfredsstillende vis i et ustruktureret land som Cuba så frygt intet. For det kan hun. Uanset hvilke udfordringer Ketti blev sat overfor – og der var en del – blev de løst hurtigt og effektivt, så alt blev gennemført og lidt til. Ketti fik ordnet nogle ting på hendes egen Ketti’ske facon, men hun havde også stor hjælp fra hendes cubanske partner Yankiel, som på forunderligvis kan få ALT til at ske.

Jeg kan derfor klart anbefale en rejse til smukke Cuba med Ketti – det vil helt sikkert give lidt ekstra kolorit til dit livs sovs.

Gitte Møller skriver:

Til alle jer der kigger denne side og overvejer en tur med Ketti til Cuba. Jeg kan kun anbefale det. Er lige kommet hem fra den mest fantastiske tur jeg har haft i mit liv. En tur der var så fyldt med alt det bedste i livet: berørelse, glæde, energi, skønhed, smukke møder mellem smukke mennesker, dans, musik, mere dans, øjne der mødes, omfavnelser, grin og gråd. Ketti er simpelthen fantastisk at være med. Hun har forberedt os på den bedste måde, til at møde Cuba ordentligt og værdigt for os og for cubanerne. Hun guider os til at få Cuba ind under huden og ind og røre ved sjælen. Tak Ketti, håber du må få gode folk med til april.

 

0
    0
    Din Kurv
    Din kurv er tomTilbage til Shoppen